Actualitat

Tres estudiants de la Universitat de Girona guanyen el repte del projecte «BlockchainxODS» sobre el món de l’aigua

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha col·laborat enguany en la segona edició d’aquesta iniciativa, impulsada pel Centre Blockchain de Catalunya

Martí Madrenys, Sergi Bergillos i Marc Cosgaya, estudiants de la Universitat de Girona, han estat els guanyadors de la segona edició del projecte «BlockchainxODS», que gravitava aquest cop al voltant del món de l’aigua i que tenia com a lema «Blockchain per a la circularitat de l’aigua». Han recollit el guardó aquest dijous a la Fira de Girona, en el marc de la BxCat, la fira de blockchain i metaversos a Catalunya.

El Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), amb seu també a Girona, va impulsar aquesta iniciativa, que té el propòsit de plantejar un repte al voltant d’un objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) fins a arribar a la totalitat dels disset, i fer-ho conjuntament amb empreses, universitats, experts i estudiants.

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha col·laborat en aquesta edició i ha rebut també el suport de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), la Universitat de Girona i la UPF Barcelona School of Management. S’hi han inscrit cinc equips multidisciplinaris, compostos per entre tres i cinc estudiants cadascun. En aquest sentit, hi podien prendre part estudiants de les universitats catalanes que estiguessin cursant l’últim any de carrera o un màster de qualsevol disciplina.

«La nostra prioritat ha estat sempre vetllar per la sostenibilitat ambiental i ara més que mai, en la línia dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Tots els treballs presentats en aquest repte han tingut un nivell molt elevat, no només el guanyador», ha remarcat en la seva intervenció el gerent del Consorci d’Aigües, Jordi Agustí.

El repte d’enguany gravitava al voltant del sisè punt dels ODS (aigua neta i sostenibilitat) i estava enfocat a la purificació d’aigua per a la recàrrega d’aqüífers a l’Alt Empordà, una de les comarques més castigades per la sequera. L’equip guanyador ha proposat una solució que hi incorpora la tecnologia de cadena de blocs, que el jurat ha considerat «innovadora, satisfactòria i implementable».

En el lliurament dels guardons, hi han participat el diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública, Joan Fàbrega, a més de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat, Dani Marco, entre d’altres.

El CBCat

El Centre Blockchain de Catalunya té com a finalitat promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLTs) a Catalunya mitjançant la difusió i alfabetització digitals, no només entre tots i cadascun dels sectors industrials, sinó també, i sense excepció, entre aquells actors, individuals o col·lectius, privats o institucionals, potencialment concernits.

Promou, explica i educa sobre la tecnologia blockchain, amb casos actuals d’aplicació i possibilitats futures. I també vol servir de pol de desenvolupament i nexe d’unió entre les comunitats local i global, d’un ecosistema altament innovador, que empenyi el creixement econòmic i tecnològic, i projecti Catalunya com a actor digital en l’esfera internacional.

Seu electrònica i transparència

Benvingut/da

Benvinguts a la Seu electrònica del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’espai virtual que posem a disposició dels particulars i ens públics per accedir a la informació, els serveis i els tràmits electrònics.