Actualitat

Un acte institucional, un llibre i una exposició per commemorar els cinquanta anys del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona

Sant Feliu de Guíxols serà l’escenari demà dijous, 1 de juliol, dels actes de celebració del cinquantè aniversari del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona. L’elecció de la localitat baix-empordanesa és significativa, perquè va ser precisament allà on es va constituir l’ens, el 22 de maig de 1971.

La iniciativa de la Diputació de Girona, vint-i-set municipis del litoral gironí i la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental va permetre, en el seu moment, oferir un servei mancomunat pioner pel que fa al sanejament de les aigües residuals, l’abastament d’aigua en alta i la regeneració de les aigües depurades per reutilitzar-les posteriorment. En l’actualitat, el Consorci d’Aigües l’integren quaranta-set municipis de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva i el Gironès, després de la incorporació de vint nous membres del prelitoral gironí a principis d’aquest 2021.

L’acte institucional, que tindrà lloc al Teatre Auditori Narcís Masferrer, a les 19 h, comptarà amb la participació del president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer, i de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols i diputat de la Diputació de Girona Carles Motas, a banda de la presència d’alcaldes i representants dels ajuntaments consorciats i de diverses autoritats. A més, farà un recorregut pel passat, el present i el futur de l’organisme a través d’una taula rodona, en la qual prendran part la majoria dels presidents que han estat al capdavant del Consorci d’Aigües.

Durant l’acte, també es presentarà el llibre Crònica de l’aigua a la Costa Brava, del periodista Oriol Mas i Lloret. Es tracta d’un relat que, a partir del mig segle de trajectòria de l’entitat, explica com ha estat la gestió de l’aigua a la Costa Brava, seguint-ne tota l’evolució fins a l’actualitat.

L’exposició, al monestir

Prèviament, a les 18.30 h, està previst que s’inauguri l’exposició “50 anys del Consorci: la gestió de l’aigua a la Costa Brava”, al monestir de Sant Feliu de Guíxols. La componen una sèrie de plafons amb textos explicatius que descriuen els canvis històrics i les tasques que ha desenvolupat l’organisme des de la seva creació.

Aquesta exposició es podrà visitar a Sant Feliu de Guíxols fins al proper 29 d’agost i consta de cinquanta-cinc fotografies procedents del mateix ens, però també n’hi ha de cedides per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, i pel CRDI, el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona. La mostra, que es reforça amb la projecció d’un audiovisual divulgatiu, està previst que itineri pels municipis consorciats que la sol·licitin.

Seu electrònica i transparència

Benvingut/da

Benvinguts a la Seu electrònica del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’espai virtual que posem a disposició dels particulars i ens públics per accedir a la informació, els serveis i els tràmits electrònics.