Reutilització d’aigües residuals

L’aigua regenerada és aigua residual depurada que rep un tractament addicional. Aquesta aigua és òptima per a usos industrials, municipals, agrícoles i ambientals, així com per al reg de camps de golf i la recàrrega d’aqüífers. D’aquesta manera es contribueix un estalvi dels recursos hídrics doncs la reutilització d’aigua és el primer i millor recurs que es disposa per lluitar contra la sequera.
 
El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona disposa de 14 tractaments terciaris a les EDARs de Portbou, Colera, Llançà, El Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Castell d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

L’any 2019, el Consorci d’Aigües  Costa Brava Girona va depurar 30.014.067 m3 d’aigua residual. El 12 % del volum anual de l’aigua depurada ha estat tractat a les instal·lacions de tractament terciari i posteriorment subministrat als diferents usuaris com a aigua regenerada. Aquest volum que es produeix en funció de la demanda dels usuaris, ha estat de 3.688.166 m3.

Els principals usos de l’aigua regenerada han estat els següents: 9,1 % ús de reg agrícola, 51 % ús ambiental (aportació a rius i rieres), 32,6 % ús recreatiu (camps de golf i pitch&putt), 4,2 % ús urbà (reg de jardins municipals) i 3,3 % ús intern a les EDARs.

Seu electrònica i transparència

Benvingut/da

Benvinguts a la Seu electrònica del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’espai virtual que posem a disposició dels particulars i ens públics per accedir a la informació, els serveis i els tràmits electrònics.