Actualitat

El Consorci de la Costa Brava aprova definitivament la modificació dels estatuts i l’adhesió de vint nous membres

El darrer ple de l’organisme ha donat llum verda a la primera ampliació del CCB, que coincideix amb el seu 50è aniversari i que es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2021

S’hi incorporaran Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llagostera, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà

El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha completat el procés d’integració de vint nous membres, després que el darrer ple de l’organisme aprovés definitivament la modificació dels seus estatuts, que així ho facilita. Aquesta és la primera ampliació del CCB des que es va crear l’any 1971, juntament amb la Diputació de Girona, per donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la Costa Brava i a la preservació de la qualitat de les aigües, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica.

Els vint nous municipis del prelitoral de les comarques gironines que s’integraran a l’ens local de l’aigua són Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llagostera, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà. Comptant aquests municipis, ja són quaranta-set els pobles i ciutats que formen part de l’organisme, als quals es proveeix d’aigua o es gestionen les seves aigües residuals.

Fins ara, el Consorci ja prestava a aquests ajuntaments serveis de sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o reutilització) o els d’abastament en alta (captació, transport i potabilització), però sense que aquests ajuntaments hi estiguessin consorciats. A partir d’ara, en seran membres de ple dret i podran participar en la seva gestió i presa de decisions.

“Aquest pas serveix per integrar i regularitzar la situació d’aquesta vintena de municipis als quals ja se’ls estava prestant servei. Consolidem l’estructura de l’abastament en alta a les comarques gironines, que era un dels objectius d’aquest mandat i que estem complint satisfactòriament”, ha ressaltat el president de la Diputació de Girona i del Consorci de la Costa Brava, Miquel Noguer, que ha afegit: “La nostra vocació és resoldre els problemes relacionats amb l’aigua a les zones litoral i prelitoral de la demarcació de la manera més efectiva i amb la conformitat de tots els ajuntaments consorciats”.

La incorporació es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2021, un cop la Diputació de Girona i els vint-i-set municipis litorals que ja en formaven part ratifiquin l’acord en els seus respectius plens. Amb aquest pas, s’arribarà fins als 292.189 habitants en el total de municipis consorciats, per bé que la majoria de pobles i ciutats del CCB experimenten un augment considerable de població al pic de l’estiu per l’afluència de turistes. Durant el període estival, es calcula que s’arriba a donar servei a un milió de persones.

Amb la modificació estatutària, l’entitat canvia de nom i, a partir d’ara, s’anomenarà Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, que incorpora tant el nou àmbit territorial més enllà del litoral originari com el seu element definidor, l’aigua. L’entrada en vigor d’aquests canvis històrics coincidirà amb el 50è aniversari de l’ens.

Podeu consultar els municipis que integraran ara el Consorci de la Costa Brava clicant AQUI

Seu electrònica i transparència

Benvingut/da

Benvinguts a la Seu electrònica del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’espai virtual que posem a disposició dels particulars i ens públics per accedir a la informació, els serveis i els tràmits electrònics.