Actualidad

El Consorci de la Costa Brava modifica els estatuts per reforçar i modernitzar el seu funcionament

El Consorci de la Costa Brava ha aprovat, en el darrer ple de l’ens, una modificació dels estatuts que permetrà adaptar-los als temps actuals i alhora reforçar el seu funcionament i modernitzar-ne aspectes administratius. L’avantprojecte estarà en exposició pública trenta dies hàbils, fins al juliol, a l’efecte de la presentació d’al·legacions.

Aquest és el tercer cop que es modifiquen els estatuts des que es va constituir, el 1971. S’havia fet amb anterioritat, el gener del 1988 i el desembre del 2014, sempre per adequar-se de la millor manera possible als canvis que s’han anat produint en els marcs legals i en el mateix sector de l’aigua.

El canvi més visible serà el del nom de l’organisme. A partir d’ara, adquirirà la denominació de Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, si bé abreujadament es podrà utilitzar també la de Consorci d’Aigües. El nou acrònim serà CACBGi.

Una altra modificació serà que la incorporació de membres nous no comportarà una modificació estatutària. S’aprovarà mitjançant una resolució de la Presidència i sempre que els ajuntaments de les comarques gironines que ho sol·licitin mantinguin una continuïtat territorial almenys amb un dels seus membres i s’acrediti la conveniència i la necessitat de coordinar la solució de les problemàtiques del municipi amb les de l’àmbit d’actuació del Consorci.

Aquest pas, a més de preveure creixements futurs, permetrà consolidar definitivament l’admissió de vint integrants nous a l’ens públic, un procés que va iniciar-se en el tram final del 2019 i que els convertirà en membres de ple dret. De fet, a la majoria d’ells, ja se’ls estaven prestant serveis del cicle integral de l’aigua en alta, en aplicació del principi de cooperació. Comptant aquests municipis, ja són quaranta-set els pobles i ciutats que el Consorci de la Costa Brava proveeix d’aigua i/o dels quals gestiona les aigües residuals.

Sede electrónica y transparencia

Bienvenido/a

Bienvenidos a la Sede electrónica del Consorcio de Aguas Costa Brava Girona, el espacio virtual que ponemos a disposición de los particulares y entes públicos para acceder a la información, los servicios y los trámites electrónicos.