Actualitat

Inauguració de l’exposició «50 anys del Consorci; la gestió de l’aigua a la Costa Brava», a Santa Cristina d’Aro

La sala d’exposicions de “La Caixa” de Santa Cristina d’Aro acollirà fins al proper 20 d’octubre l’exposició «50 anys del Consorci; la gestió de l’aigua a la Costa Brava». Es tracta d’una mostra que descriu els canvis històrics i les tasques que ha desenvolupat el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona des de la seva creació el 1971, a través d’una sèrie de plafons amb textos explicatius i fotografies.

La inauguració va tenir lloc aquest dissabte, amb la participació de l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Lourdes Fuentes, i el gerent del Consorci d’Aigües, Jordi Agustí. També hi va assistir el comissari de l’exposició i també autor del llibre Crònica de l’aigua a la Costa Brava, Oriol Mas.

«És una exposició que permet veure i conèixer tot el camí recorregut en aquest mig segle, que celebra la consolidació i l’enfortiment del Consorci d’Aigües, ara projectat cap als nous reptes de futur partint dels principis de qualitat, afany de millora contínua, perseverança i solvència que ens han acompanyat tots aquests anys», va subratllar Jordi Agustí.

La mostra consta de cinc plafons dobles que ordenen cronològicament les diferents etapes del Consorci d’Aigües i les accions i intervencions que hi ha dut a terme:

  1. La creació del Consorci d’Aigües (principis i mitjans de la dècada dels setanta).
  2. El sanejament (dècada dels vuitanta).
  3. L’abastament (finals dels vuitanta fins als anys noranta).
  4. La regeneració i el compostatge (finals de la dècada dels noranta i a principi dels 2000).
  5. Els reptes (del 2010 fins a l’actualitat, i la projecció futura).

 

L’exposició es complementa amb dos plafons que apleguen un recull d’imatges significatives d’aquests cinquanta anys i es reforça amb un audiovisual divulgatiu. Les cinquanta-cinc imatges que s’hi mostren provenen del mateix Consorci d’Aigües Costa Brava Girona; d’INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, i del CRDI, el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona.

Seu electrònica i transparència

Benvingut/da

Benvinguts a la Seu electrònica del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’espai virtual que posem a disposició dels particulars i ens públics per accedir a la informació, els serveis i els tràmits electrònics.